Årets bästa caféer 2018

Under år 2018 har vi recenserat hela 98 caféer (!). Bland dessa caféer har det funnits några som har stuckit ut lite extra och som vi kommer att belöna med varsin utmärkelse. Men tro oss, det har inte varit lätt att sålla bland alla caféerna! Vi har upplevt många härliga fikaupplevelser i år, från norr till söder, och vi ser framemot att fortsätta vårt caféutforskande under nästa år. Tack för att ni vill följa med oss på resan! Vi är så tacksamma över att ni vill ta del av våra fikaäventyr. Gott nytt år på er!
I år har vi valt att lyfta fram fyra caféer i kategorierna Årets trivsammaste café, Årets godaste fika, Årets godaste dryck och Årets trevligaste bemötande.
Årets trivsammaste café: Nolbygårdens Ekobageri (Alingsås)
“Förutom caféets ekologiska nisch är sekelskiftsvillan som fiket ligger beläget i väl bevarad och Nolbygårdens Ekobageri erbjuder både en trivsam inom- och utomhusmiljö.  Den mysiga miljön tog våra hjärtan med storm och har gjort Nolbygårdens Ekobageri till det trivsammaste caféet vi har besökt under år 2018!”
Årets godaste fika: Swenströmskas Stenugnsbageri (Karlstad)
“Med en god hantverksmässig kunskap levererar Swenströmskas Stenugnsbageri ett fikautbud som är i en klass för sig. Caféets smakmässigt goda och utseendemässigt vackra bakverk kunde inte vara mer välförtjänta utmärkelsen årets godaste  fika – men vi hade gärna gett dem en utmärkelse för det trevliga bemötandet också!”
Årets godaste dryck: NP Noll Procent (Falköping)
“Det alkoholfria caféet erbjuder både varma och kalla drycker av olika slag: traditionella kaffesorter, alkoholfria kaffedrinkar och modernare varianter såsom islatte och frappuccino. Under december månad erbjöds även julnischade sorter. Den stora bredden gör att det, knappt ett år gamla, caféet NP Noll Procent har ett dryckessortiment i framkant.”
Årets trevligaste bemötande: Konditori Dorotea (Dorotea)
“Under vår Norrlandsresa gav personalen på Konditori Dorotea oss ett varmt bemötande som gör att vi fortfarande längtar tillbaka till det mysiga caféet! Konditori Dorotea gav oss årets trevligaste bemötande och erbjöd dessutom ett smarrigt fikautbud.”
Är ni intresserade av att läsa vilka caféer vi har utsett till de bästa tidigare år? Här kan ni läsa de inläggen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *