Årets caféer 2020

Äntligen har det blivit dags för oss att utse årets caféer! För oss är det en ärorik uppgift som kräver många funderingar och många vakna nätter. Till sist, när beslutet är fattat, känns det som alltid så självklart. Hur hade det varit möjligt att utse något annat än de här tre caféerna till Årets café 2020?
Under det gångna året har vi, av uppenbara skäl, inte kunnat resa i så stor utsträckning som vanligt och därför har vi fikat mer frekvent på caféer i vår närhet. Det har bidragit till att vi fått en starkare relation till vissa caféer i vår geografiska närhet medan vårt omdöme om andra fik i vår geografiska närhet till viss del har försämrats. Ibland krävs det några återbesök på ett café för bedöma kvalitén. Med det sagt är det inte förvånande att två av de tre bästa caféerna det här året ligger i våra hemtrakter.
Nohrbergs Bageri & Konditori 

Mitt på torget i Tidaholm ligger Nohrbergs Bageri & Konditori. Det är ett café som Fikabloggen ofta besöker och det gör oss aldrig besvikna. Här finns många härliga bakverk att välja på och bageriet verkar inte ha några gränser när det gäller kreativitet och nyskapande av olika läckerheter. Därtill är personalen alltid trevlig och serviceinriktad och fikapriserna är humana trots den höga kvalitén på bakverken. Nohrbergs Bageri & Konditori är därför ett givet val när vi utser årets tre bästa caféer.

Läs vår recension av Nohrbergs Bageri & Konditori här.

Systrarnas Konditori 

Under det gångna året, där resor har varit svårt att genomföra, är det tur att vi har haft Systrarnas Konditori nästgårds. Gång på gång har Systrarnas Konditori överraskat oss när det kommer till smaker, texturer, former, fyllningar och färger – för att inte tala om de säsongsbaserade bakverken som har funnits vid midsommar, påsk, jul, nyår och Halloween. Kvalitén falnar aldrig och vi ser framemot att få fortsätta ta del av bakverken på Systrarnas Konditori under nästa år.

Klicka här för att läsa vår recension av Systrarnas Konditori. 

Maison Caillard 

Redan vid dörren till caféet kände vi doften av nybakade baguetter och hörde tonerna av fransk musik.  Innanför dörrarna möttes vi av éclairer, croissanter, tarteletter, baguetter… Vårt besök på Maison Caillard blev en magisk smakupplevelse där varenda tugga vittnade om det hantverksmässiga i Maison Caillards bakverk. Dessutom ligger bageriets filosofi om genuina råvaror och säsongsanpassat utbud helt rätt i tiden. Det franska boulangeriet och pâtisseriet Maison Caillard vann våra hjärtan och vi längtar ständigt tillbaka dit.

Här kan du läsa om vårt besök på Maison Caillard. 

Är du nyfiken på vilka caféer vi har utsett till Årets café tidigare år? Det kan du läsa här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *