Årets caféer 2019

Årets caféer 2019
Under 2019 besökte Fikapatrullen sammanlagt 102 caféer. Vi har ätit våfflor med hjortronsylt 166 meter över havet i Sundsvall, ätit fantastiska bullar i Halmstad, besökt Botaniska Paviljongen i Göteborg, fikat franskt fika i Jönköping och njutit av fantastiskt fika på Falköpings Saluhall som hade ett ägarbyte i början av året. Dessutom har vi rawfood-fikat i Helsingborg, ätit glassbullar i  ett vinterkyligt Vänersborg och fikat Hemma på Källebacka. Allt som allt har det varit ett fantastiskt fikaår, men det finns tre caféer som vi tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet. Kära läsare, låt oss presentera årets caféer 2019!

Välvalda råvaror, en unik miljö i kulturhuset Väven och veganvänliga alternativ fick oss på fall vid vårt besök på Kulturbageriet. Då har vi inte ens nämnt Kulturbageriets läckra bullar, deras trevliga luncher eller deras breda dryckesutbud. Ett café unikt i sitt slag.

Landhs Konditori, Mullsjö/Habo/Bankeryd

Vi vill inte alls framstå som lokalpatriotiska men Landhs Konditorier är ett av de bästa caféerna (eller snarare cafékedjorna) som Fikapatrullen har besökt under året. Vi uppskattar verkligen blandningen av traditionellt fikabröd och nya och kreativa bakverk. På Landhs händer det alltid spännande saker och konditoriet utvecklas hela tiden. Trots att vi besöker flera hundra caféer om året är det ytterst sällan att vi stöter på något som håller samma klass. Därför känner Fikabloggen sig stolta över att utnämna Landhs Konditorier till ett av årets tre bästa caféer. Stort grattis och fortsätt med samma framgångsrika koncept sätt under 2020!

Konditori Kampanilen, Göteborg

Ett hantverksmässigt konditori som håller en hög klass genom att leverera både dekorativa och utsökta bakverk. Atmosfären på Konditori Kampanilen har en klassisk anda och passar in väl i området Majorna. Fika och interiör går hand i hand och det gör att konditoriet får utmärkelsen årets café 2019.

Läs gärna våra utmärkelser från tidigare år:

2 Comments

  1. kalle bengtsson
    januari 5, 2020

    Tack för besöket och dom fina orden
    / Kalle

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *