Lucka 11: Konditori Kampanilen

Ibland händer det att vi besöker ett café, avnjuter fantastiskt fika och sedan har med oss cafébesöket i tankarna i flera dagar. Efter besöket på Konditori Kampanilen hade vi snarare med oss besöket i tankarna i flera veckor. Konditoriet ligger nedanför Stigbergstorget i Göteborg och har funnits där sedan 1936. Under förra året skedde ett ägarbyte och i samband med det också en renovering av lokalerna: något som har gjorts med största värdighet, trots att caféet är fräscht finns det fortfarande kvar en klassisk anda.
Bakom disken på Konditori Kampanilen gömmer det sig ett fikasortiment som fullkomligt strålar av hantverksmässig skicklighet. Efter många om och men lägger Fikapatrullen vantarna på en citrontartelette. Den är bakad på en spröd botten och smakbalansen mellan citronkrämen och marängen är fullkomligt perfekt. Dessutom går det inte  att bortse från att tartelettens elegans. Både fika och dryck serveras på ett äldre porslin vilket lämpar sig väl med tanke på Konditori Kampanilens historia. Förutom det generösa fikautbudet erbjuder fiket också ett gediget utbud av varma drycker.
Konditori Kampanilen för våra tankar till Conditori Nordpolen i Vara, ett hantverksmässigt konditori som likt Konditori Kampanilen har ett fikautbud som gränsar mellan det klassiska och det innovativa, och vi hoppas att fler fikaälskare hittar till den här undangömda göteborgska pärlan.
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *