Conditori Nordpolen

Hur ofta möts man av en kö som ringlar ut genom dörren på ett café? Inte ofta, men Conditori Nordpolen i Vara är uppenbarligen undantaget. Nordpolen är ett hyllat café som får många långväga gäster. Caféet har funnits sedan 1903 och har fått sitt namn efter Andrée, som under 1800-talet skulle försöka flyga till Nordpolen i luftballong, passerade Vara under en övningstur. Hela historien om caféets uppkomst kan ni läsa på Nordpolens hemsida. Nordpolentemat märks även inredningsmässigt genom till exempel bilder från Andréeexpeditionen. 
Trots den långa kön på caféet flyter servicen på smidigt. Det märks att personalen är vana vid strömningen av besökare och det dröjer inte länge innan vi kan göra vår beställning. Efter cirka 10 minuter serveras fikat vid bordet. Vi tycker att bordsserveringen är ett bra system, istället för att besökarna ska hänga framme vid disken och vänta på att dryck och fika ska bli klart – och under tiden trängas med övriga besökare – är det mycket bättre (och trevligare) med den här typen av servering. 
 
Conditori Nordpolen erbjuder en mängd olika bakverk till ett medelpris. Till att börja med väljer vi att testa en dammsugare. Dammsugaren har en tydlig arrakssmak och är dessutom delikat att fästa blicken vid. Vi testar även en dessertbägare som består av vaniljkräm, blåbärsmousse, chokladmousse och maräng, blåbär och choklad som topping. De lena smakerna harmoniserar väl med varandra och det är trevligt att det finns olika texturer: både lena mousser och krämer och krispig maräng. Dessertbägaren är en riktig fullpott. 
 
Som dryck testar vi caféets latte och bryggkaffe. Båda dryckernahar en välbalanserad smak. Den första  koppen kaffe serveras vid bordet av personalen, och för den som önskar påfyllning finns det mer kaffe i den medföljande lilla kannan. 
Conditori Nordpolen är väl värda sina White Guide-titlar och vi längtar redan efter att återvända till Nordpolen. Caféet uppfyller alla våra kriterier för ett bra café och vi förstår varför många besökare reser långväga för att besöka Nordpolen. Och för att vara ärliga tror vi faktiskt att ett besök på Conditori Nordpolen är en bättre upplevelse än ett besök på den riktiga Nordpolen. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *