Lucka 10: Julbakelse med pepparkaksmarsipan, Gunnars Konditori

Fikapatrullen tycker det är spännande med allt julfika som dyker upp i adventstider och helst skulle vi vilja smaka på allt 😉 Idag har vi i alla fall fått tillfälle att smaka på en julvariant av den klassiska prinsessbakelsen: en julbakelse med pepparkaksmarsipan. Bakelsen avnjuts på Gunnars Konditori i Ulricehamn. Den är fint dekorerad med färgat julströssel i form av julgranar och stjärnor och den är lika god som utseendet skvallrar om. Pepparkaksmarsipanen ger bakelsen ett riktigt lyft och den smakar ungefär som pepparkaksdeg. Härligt! Fyllningen i bakelsen är densamma som i en traditionell prinsessbakelse. Här tycker Fikapatrullen att det kunde ha varit på sin plats med en spännande fyllning, kanske med smak av pepparkaka eller kanel. Annars är vi mycket nöjda med den vackra julbakelsen som är väl värd sina fyra tomteluvor.

Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *