Lucka 9: Ethels Café

Hur mysigt och inbjudande känns det inte med ett café som väljer att låta inredningen gå i rosa toner? Det är verkligen på tiden att caféer går från den fräscha vita inredningen, som lätt uppfattas som steril, och vågar ta till med färg. Det har Ethels Café i Göteborg lyckas med. Caféet ligger i stadsdelen Linnéstaden och är mest känt för sina lyxiga bruncher (se caféets Instagramprofil för att få en bild av bruncherna). Utöver bruncherna erbjuder Ethels också fika. 
Sortimentet på Ethels Café består av lite allt möjligt: våfflor, bärpajer, mjuka kakor, cannolis… Det finns inte riktigt någon röd tråd i sortimentet. Fikapatrullen väljer att testa en tigerkaka med chokladglasyr som serveras tillsammans med grädde och chokladsås. Vi ska vara ärliga och säga att tigerkakan inte var en hit: kakan är något torr och vi hade helt skippat både glasyren, chokladsåsen och grädden. Ibland är det enkla det goda och en bra tigerkaka behöver inte piffas upp för att vara god. Bryggkaffet vi dricker är något beskt. 
Det bästa med Ethels Café är den relativt ombonade miljön, som dock skulle kunna bli ännu mysigare. Under Fikapatrullens besök spelas hög musik inne på caféet och vi tror att miljön skulle bli ännu mer stämningsfull om musiken var mer dämpad. Ethels Café har ett fint läge och vi tror säkert att brunchen på caféet är god, men fikat… Nja. Ethels Café skulle kunna ha ett mer genomtänkt urval av bakverk som håller en högre kvalité. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *