Saffransbulle, Göstas Konditori, Smålandsstenar

Saffran är kanske den krydda som kan kallas ”julens krydda” och det är också en av Fikapatrullens favoritkryddor. Det finns så mycket gott man kan baka med saffran och det har så härlig färg och smakar så gott. Mums!  Idag har vi testat en bulle som verkligen har en tydlig saffranssmak. Den kommer från  Göstas Konditori i Smålandsstenar. Det är ingen jättestor bulle, men den är fylld med många juliga smaker som gifter sig bra med varandra. Bullen är vackert glaserad med florsockerglasyr som passar utmärkt ihop med saffran och glasyren ger den ett extra lyft. Vidare är den fylld med mandelmassa och fyllningen passar bra ihop med övriga ingredienser. Sammantaget är det en smarrig bulle som Fikapatrullen ger betyget fyra kanelbullar med mersmak.

Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *