Ångbåtscaféet Eduard Melin

Att fika på ett ångbåtscafé mitt i vintern…. Ja, det känns lite märkligt. Det är också lite märkligt att Ångbåtscaféet Eduard Melin har öppet året om. Ett besök på den 139 år gamla båten lämpar sig utan tvekan bäst sommartid, då det finns möjlighet att sitta uppe på däck för att lapa sol, se ut över Älvsborgsbron och räkna Stena Line-färjor. Men om du vill fika på ett, minst sagt, ovanligt café är det till Ångbåtscaféet Eduard Melin du ska gå, oavsett årstid!
Eduard Melin är stationerad bakom Sjömagasinet i Göteborg (Klippans Kulturreservat). Fika- och dryckesutbudet är ytterst begränsat och vi kan redan nu klargöra att fika och dryck inte är höjdpunkten på den gamla båten. Vi testar en toscakaka och en mjuk kaka med fyllning av vaniljkräm. Kakorna har en godkänd konsistens men är inte helt och hållet stimulerande för våra smaklökar. Trots att fikat varken är det mest kreativa eller välsmakande är det riktigt mysigt att ha en fikastund till sjöss. 
Personalen är pratglad och allt som allt infinner sig en intim stämning på den lilla ångbåten, som också kan stoltsera med att vara det äldsta bevarade skeppet som har byggts i Göteborg. Vi har svårt att tro att det finns stamgäster som besöker Eduard Melin dagligdags, men varför inte ta med en historie- eller båtintresserad bekant till det här annorlunda fiket? För barn kan det säkert också vara ett uppskattat besöksmål!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *