Botaniska paviljongen

På jakt efter det perfekta sommarcaféet? Då kan Botaniska paviljongen vara ett alternativ. Botaniska paviljongen ligger mitt i den Botaniska trädgården i Göteborg. Den botaniska trädgården anlades år 1923 och är i dag en Europas största botaniska trädgårdar. Med alla blommor och växter runtomkring är Botaniska paviljongen ett utmärkt café att fika på sommartid 
Caféet bytte ägare i början av juni, bara ett par dagar innan Fikapatrullens besök, men ägarbytet märktes inte av under Fikapatrullens besök. Servicen flöt på fint och bakom fikadisken fanns det ett fåtal, men lockande, bakverk att välja mellan. Fikapatrullen beslöt sig för att testa caféets mazarinkaka. Kakan var saftig, däremot hade den kunnat ha en tydligare mandelsmak och ett tjockare lager med florsockerglasyr. Jordgubben på toppen av bakverket är en trevlig detalj, både smakmässigt och estetiskt. Botaniska paviljongen erbjuder enbart bryggkaffe som kaffealternativ av den anledning att det ofta är många besökare på caféet och då är det smidigare att enbart ha ett kaffealternativ. Caféet har dock valt att satsa på ett bryggkaffe med hög kvalité, nämligen ett dubbelcertifierat sådant. Kaffet smakar gott och är till Fikapatrullens belåtenhet. 
Inomhusmiljön på Botaniska paviljongen är intetsägande, men vad framstår inte som tråkigt när det finns möjlighet att sitta bland buskar och träd istället? Utomhusmiljön är med andra ord att rekommendera. Botaniska paviljongen är ett café som Fikapatrullen varmt rekommenderar och som vi gärna återvänder till! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *