Café Gesällen

När solen skiner, vad är egentligen härligare än ett besök på Norra Berget i Sundsvall? På Norra Berget, 166 meter över havet, finns museum, caféer, lekpark, djurpark och det 22 meter höga utkikstornet Glasstornet. Ett perfekt besöksmål både för barn och vuxna! Fikapatrullen hade heller inte svårt att roa sig, det är svårt att ha det tråkigt när det finns närliggande caféer att testa. 
 
Den här gången hade Fikapatrullen riktat in sig på Café Gesällen som är ett fik som drivs av Medelpads fornminnesförening. Caféet har öppet dagligen året runt och det som utan tvekan utmärker caféet mest är deras våfflor. Våfflorna var även det som intresserade Fikapatrullen mest, och naturligtvis beställde vi in varsin med detsamma!
Efter en stund serverades de nygräddade våfflorna tillsammans med sylt och grädde. Våfflorna var riktigt krispiga vilket Fikapatrullen tyckte om. Ytterligare en aspekt som vi uppskattade var att grädden var vanlig vispgrädde och inte spraygrädde (som många caféer tyvärr tar till av bekvämlighetsskäl). Hjortronsylten gjorde sig bra till våfflorna och grädden och allt som allt var det trevliga våfflor som vi avnjöt. 
Av naturliga skäl är Café Gesällens dryckesutbud begränsat och kaffet vi avnjöt hade en okejgod smak, varken mer eller mindre. Förutom de smarriga våfflorna vi åt vill vi passa på att berömma Café Gesällens trevliga personal och även den mysiga miljön. Fikapatrullen satt utomhus och fikade, men även inomhusserveringen var hemtrevlig. Har ni vägarna förbi Sundsvall i sommar är Café Gesällen (och Norra berget) ett trevligt besöksmål!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *