Gengåvan Second Hand, Skövde

Den gråa second hand-byggnaden, som ligger i gränsen av stadsdelarna Rosenhaga-Lunden-Stallsiken i Skövde (Lundenvägen 6), ser onekligen intetsägande ut. Utanför Gengåvan Second Hand, som bedrivs av Erikshjälpen, står det dock fullt med bilar under Fikapatrullens torsdagsbesök. Som ni säkert har listat ut är det inte begagnade prylar som Fikapatrullen har i sikte utan nämligen Gengåvans café. Ibland delar second hand-butiken med sig av glimtar från fiket på sin Facebooksida och klart som sjuttsingen att Fikapatrullen måste testa Gengåvans fika! 
Caféet ligger på andra våningen av lokalen och utifrån förutsättningarna, att det är ett butikscafé, har Gengåvan lyckats väl med att få till mysighetsfaktorn. Caféet känns ombonat i och med de begagnade möblerna och det finns gott om sittplatser. Med tanke på att Gengåvan Second Hand är en stor butik är det också smart att de har ett café: även den mest inbitna second hand-fyndaren blir trött efter en stunds letande. 
 
Fikautbudet är en blandning av köpefika och hembakat och förutom söta bakverk finns det även sockerfria kakor och matiga mackor. Köpefika ligger inte i vårt intresse och vi väljer istället att rikta in oss på något som garanterat är hembakat: ambrossiakaka! Ambrossiakakan är riktigt porös och gör sig väl tillsammans med den söta florsockerglasyren och den syltade apelsinen. Kakan är mycket lyckad! Till kakan dricker vi bryggkaffe. Bryggkaffet har en relativt god smak. Vi uppskattar att caféet använder gamla assietter till bakverken och skulle tycka att det vore charmigt om fiket gjorde detsamma till kaffet. 
Det är ett ständigt flöde av besökare till Gengåvans café och det är god bemanning bakom fikadisken. I och med att det är många besökare som står i kö till att bli bemannade vid disken blir mötet med personalen kortvarigt och vi upplever inte att vi får ett personligt bemötande. Istället är kontakten med personalen ganska neutral. 
 
Ett bra system som Gengåvan har är att de som lämnar sina gamla tillhörigheter till försäljning får fikabiljetter som de kan växla in på caféet. Hur bra är inte det!? Fler second hand-butiker borde ta efter Gengåvans koncept. Men, för den som inte har fikabiljetter kan vi inflika att fikat är billigt nog ändå! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *