Kasett kaffe etc

Äntligen har det blivit dags för Fikapatrullen att recensera ett Varbergscafé! Vi går hårt på direkt och väljer att testa Varbergs enda White Guide-klassade café: Kasett kaffe etc. Caféet drivs av sångerskan Cecilia Vennersten, som är allra mest känd för sitt deltagande i Melodifestivalen med låten ”Det vackraste”. Enligt caféets hemsida är fikets namn en förlängning av Vennerstens musikintresse. En rolig aspekt med caféet är att delar av Vennerstens egna kasettsamling finns att titta på i lokalen! Caféet öppnade år 2007 och har sedan dess funnits med i White Guide fem gånger. Blir det ett sjätte år 2019!?
Fikapatrullen besöker caféet en måndag och vi upplever att det är något tomt bakom disken. Kanske beror det på att det är måndag, kanske är det så fikautbudet brukar se ut. Vi väljer att testa en bit morotskaka och en toscaruta. Morotskakan serveras i en rejäl bit, är lagom kryddig och består av lagom mycket glasyr. Toscarutan är något torr längs kanterna men blir desto krämigare i mitten av kakan. Det är synd att fikat serveras på papptallrikar: möjligen kan vi tycka att det känns okej med papptallrikar på spartanska uteserveringar, men på de flesta caféet är det standard med porslin. Porslin känns både trevligare för upplevelsen och skonsammare för miljön. Kaffet serveras dock i ett vackert rött porslin. Vi testar både caféets latte och cappuccino. Båda dryckerna har en ljuvlig smak och vi kan glatt konstatera att kaffet är Kasett kaffe etc:s starkaste drag! Hur härligt är det inte med caféet som lägger tid och energi på att få till goda drycker? Överlag måste vi berömma Kasett kaffe etc för deras breda dryckesutbud. 
Kasett kaffe etc känns ombonat och det finns en röd tråd i inredningen. Överallt finns det många spännande inredningsdetaljer att fästa blicken vid. Vi upplever att bemötandet är trevligt och sammanfattningsvis är vi nöjda med vårt besök på Kasett kaffe etc. Fikat var varken det mest spännande eller godaste men drycken och den mysiga miljön gjorde det värt att resa 16 mil till Varberg. Kasett kaffe etc är väl värda sin White Guide-utmärkelse. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
 
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *