Elsies Konditori

Elsies Konditori – är det inte ett trevligt namn på ett café? Fikapatrullen tycker att namnet ger en härlig nostalgikänsla och det med rätta. I lokalen på Storgatan i Nässjö där Elsies Konditori huserar har det funnits ett café i cirka 75 år (!) och namnet har varit detsamma under alla år.

Elsies Konditori är ett mysigt småstadscafé. Inredningen är fräsch och stilren med vackra kristallkronor i taket. Här finns sköna fåtöljer att sitta och avnjuta sitt fika i, men det finns även vanliga cafébord. Personalen på Elsies Konditori är trevlig och omtänksam. Det här är ett fik där man gärna stannar kvar länge för att umgås eller för att sitta och jobba.

Fikatutbudet kan beskrivas som klassiskt med en modern touch och lite egna fikavarianter. Till exempel finns en marsipanbanan på den traditionella bananbakelsen. Sedan har man ett spännande bakverk som heter ”killevipp” med maräng, grädde och chokladsmörkräm. Har du smakat en sådan bakelse någon gång?
Fikapatrullen har vårkänslor denna soliga dag och vi bestämmer oss för att smaka på en somrig ”jordgubbsmums”. Det är en rosa prinsessbakelse som är dekorerad med grädde och en jordgubbe på toppen. Den smakar utsökt med god marsipan och en porös sockerkaksbotten. Vi lämnar Elsies Konditori efter en härlig fikastund och går ut och njuter av vårsolen.

 

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *