Lucka 14: Adventla, Blomdahls café, Herrljunga

Lussesemla, saffranssemla, adventla… Kärt barn har många namn, som man brukar säga, trots att lussekattssemlan ännu inte är så känd. På Blomdahls Café i Herrljunga kallar de den hur som helst för adventla och det är den vi ska provsmaka i det här inlägget!
En adventla är helt enkelt en lussekatt med fyllning av mandelmassa och grädde. Det första som slår oss när vi smakar på adventlan på Blomdahls Café är att smakerna fungerar riktigt fint tillsammans. Lussekatter kan lätt bli torra och tråkiga, men tillsammans med grädden och mandelmassan får lussekatten en ny form. Lussekatten på Blomdahls Café är dock inte torr och trist utan snarare riktigt saftig. Vi uppskattar också att mandelmassan är bitig och god. Det enda minuset vi har att komma med är att vi tycker att adventlan innehåller för mycket grädde. En lussesemla som håller en hög kvalité!
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *