Lucka 15: Grönt

Lystring alla vegetarianer och veganer! Här kommer ett cafétips som passar utmärkt för er, men som också lämpar sig bra för allätare. På Östra Storgatan i Jönköping ligger caféet Grönt som har fokus på lokala råvaror. Förutom det matiga utbudet av trendiga bowls erbjuder caféet såklart även fika. För den som är sugen på något rejälare än bara en kaka finns det bubbelvåfflor i sortimentet. En bubbelvåffla är en våffla med fluffiga hål i som än så länge är ganska ovanlig i Sverige.
Grönts fikautbud är relativt begränsat och består mestadels av brownies (inget som Fikapatrullen har någonting emot) men däremot är det glädjande att se att det både finns veganska och glutenfria bakverk i sortimentet. Fikapatrullen väljer att testa två olika brownies. Den första brownien vi testar är en rocky road-brownie som är toppad med kolakräm, nötter, chokladbitar och marshmallows. Rocky road-komponenterna gör sig bra med brownien och  framför allt är kolakrämen ett trevligt inslag. Den andra brownien vi testar är en vegansk brownie med topping av hallon och frön. Brownien är oerhört krämig och har en mastig chokladsmak. Två stycken trevliga brownies som vi rekommenderar för chokladälskaren! Det hade dock varit trevligt med en klick grädde eller glass till bakverken eftersom chokladsmaken blir ganska mastig. 
 
Grönt erbjuder kaffe av alla dess slag men vi håller oss till det säkra kortet bryggkaffe. Kaffet är gott även om det inte är höjdpunkten på vårt besök på Grönt. 
Grönts koncept märks även i inredningen som är grön och ljus. Interiören är djungelliknande och det är lätt att trivas på det ombonade caféet. Under vårt besök får vi ett trevligt bemötande av personalen och nästa gång vi återkommer till Grönt gör vi det gärna för att studera eller arbeta. Grönt är ett stillsamt fik som vi tror lämpar sig väl till det ändamålet. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *