Konditori Kaffedoppet

En regnig februaridag begav sig Fikapatrullen ut på fikaäventyr med slutstation Lerum. Målet vi hade i sikte var Konditori Kaffedoppet, ett café i orten som är inne på tredje generationens ägare. Kaffedoppet ligger i anslutning till Solkatten & Bagges torg så med andra ord är det inte många minuter att ta sig dit ifrån tågstationen. 
 
För ett tag sedan ramlade vi över Kaffedoppets Instagramkonto och häpnade över vilket trevligt konditori det verkar vara! Instagramkontot ger en bjussig inblick i produktioen och det var då vi kände att ett besök på konditoriet var givet. Det gjorde vi rätt i: innanför dörrarna på det lilla konditoriet möttes vi genast av en uppsjö av härliga bakverk. Nu i semmeltider var det dock ett bakverk som lockade mer än andra: semlan förstås. 
Konditori Kaffedoppets semla har flera goda kvalitéer. Bullen är varken för porös eller för kompakt och framför allt tycker vi att semlan innehåller en lagom mängd grädde. Det bästa med semlan är dock den bitiga mandelmassan, däremot tycker vi att det är snålt med mandelmassa. Vi skulle också gärna ha mer kardemummasmak i bullen. Kaffet vi dricker till fikat är gott utan att för den delen chockera våra smaklökar.  
Under Fikapatrullens besök är det många fikagäster på plats i den lilla lokalen vilket bidrog till att vi uppfattade personalen som stressad. På tal om många fikagäster på plats upplevde vi också att det var trångt i fikaserveringen: det fanns inte mycket plats till ben och väskor, och då är Fikapatrullen ändå under genomsnittet när det kommer till kroppslängd. Trängseln drar tyvärr ned på betyget lite. Fikat har vi däremot inget att anmärka på!
 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.