Julfika från Östgöta Café i Falköping

Fikapatrullen fortsätter att testa julfika och det är ett angenämt uppdrag 😉 Idag har vi köpt hem fika från Östgöta Café i Falköping, som är ett mysigt litet kvartersbageri/café som ligger i närheten av resecentrum.Dagens julfika är en saffranskaka, en saffransbulle och en struva. Saffranskakan är en julig variant av en vanlig sockerkaka och den är dekorerad med vispgrädde. Vi tycker att det är en god och förvånansvärt saftig kaka i sin enkelhet. Förutom vispgrädden tar vi lite vaniljglass till kakan och det förhöjer saffranssmaken ytterligare.

Saffransbullen är fylld med mandelmassa och russin. Visst passar saffran och mandelmassa bra ihop? Det är en klassiskt flätad bulle som går hem hos oss. Till sist har vi kommit fram till struvan som är ett traditionellt julbakverk. Vi tror att det är ett bakverk som man antingen älskar eller ratar helt på julfikabordet. Fikapatrullen gillar verkligen struvor och den här struvan är en liten goding. Vi hade möjligen önskat en liten större struva, men man kan ju inte få allt 😉
 

För att summera Östgöta cafés julfika tycker vi att den klara favoriten är saffranskakan. Det enkla är ofta gott nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *