Julfika från Falköpings Saluhall

Vad passar bättre än att inleda tredje advent-veckan med att recensera julfika från Falköpings Saluhall? Idag har vi testat tre spännande kreationer som vi ska ge vårt omdöme på.
Det första bakverket vi testade var en julig paj med pepparkaksbotten och saffranskola. Pepparkakor och saffran gör sig inte enbart bra var för sig i bakverk utan också i kombination med varandra. Smakerna gifte sig i bakverket men däremot är kolan något hård vilket gjorde pajen något svåräten. Pajen får ett plus för den fina dekoren i form av vit choklad och en tomteluva i sockermassa. 
Bakverk nummer två är en saffransgiffel med marsipanfyllning. Det är också giffeln som blev favoriteten av bakverken som vi testade. Dels var saffransdegen smakrik och luftig, men vi tyckte också att fyllningen gjorde sig bra till degen. Det blev en fin kontrast. Sockret på ovansidan av giffeln lyfte bakverket ytterligare ett snäpp. Giffeln var utsökt. 
Slutligen högg vi in på en vacker granbiskvi – en biskvi bestående av en biskvibotten, mjölkchokladmousse och en kärna av hallonkola. Bakverket var dessutom täckt med vit choklad. Det var en god och kreativ kombination där framför allt smakerna hallonkola och vit choklad harmoniserar med varandra. Mjölkchokladmoussen blev lite väl ”tam” men överlag var det en smarrig biskvi. 
Det var allt julfika vi hade att recensera denna gång, men snart dyker det upp fler recensioner av julfika på bloggen. Hoppas att ni har det bra och att ni också fikar gott nu i juletid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *