Fresans konditori

Malung är en vit fläck på Fikapatrullens fikakarta och det tänker vi råda bot på. Idag har det blivit dags för oss att testa Malungs fikautbud. Det ska vi göra genom att besöka Fresans konditori som ligger på Lisagatan i centrala Malung. Fresans konditori är ett mysigt café som man ofta kan finna i mindre städer/tätorter. Det är inte trendigt som en del storstadscaféer men det har ett trevligt och stabilt sortiment.

Fresans konditori har ett stort utbud av bakverk och det finns främst klassiska bakverk. Här finns bullar, bakelser, finkakor och småkakor. Förutom fikabröd finns det smörgåsar och lättare luncher. Man säljer även egentillverkat tunnbröd som är exotiskt för oss ”sörlänningar”. Fikapatrullen vill gärna testa bullarna och därför väljer vi en sockerbulle, det vill säga en vetebulle som är penslad med smör och doppad i strösocker. Nybakad och god är Fikapatrullens omdöme om bullen. Vi testar även en somla som är en slags sommarsemla bestående av en kardemummabulle med vaniljkräm, vispgrädde och jordgubbar som fyllning. Det är en somrig och fräsch bakelse som faller oss i smaken.

Förutom fikabröd finns det smörgåsar och lättare luncher. Man säljer även egentillverkat tunnbröd som är exotiskt för oss ”sörlänningar”. Cafémiljön är mysig med flera rum där man kan sitta och fika. Inredningen i rummen varierar och den är mer originell än stilren. Det går också bra att sitta utomhus och fika om vädret tillåter det.

Summa summarum är Fresans konditori ett trevligt småortscafé. Fikasortimentet är caféets största styrka och vi rekommenderar särskilt de härliga bullarna.

Betyg:

Fika: 4/5

Dryck: 3,5/5

Bemötande: 4/5

Miljö: 3,5/5

Slutgiltigt omdöme: 3,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *