Levin & Co

Hur lyxigt är det inte med caféer som  har öppet alla dagar i veckan? Så lyxigt är det på Levin & Co i Mariestad – som dessutom inte enbart har en caféverksamhet, utan också restaurang, bistro och bar. Den familjeägda verksamheten ligger centralt i Mariestad och har både en rymlig inne- och uteservering.

Levin & Co har ett stort sortiment av fika, smörgåsar, drycker och varm mat. Att Levin & Co har en bredd tycker säkerligen många är positivt men vi tycker att det är Levin & Co:s största svaghet. Vi upplever det närmare som att bredden gör att Levin & Co fokuserar mer på bistro-, bar- och restaurangdelen av verksamheten än på caféet. Det märks genom att stora delar av fikasortimentet på Levin & Co inte är bakat på plats samt att det inköpta fikat saknar en genuinitet. 

Nåväl, trots att den genuina känslan av hembakat fika inte infaller sig väljer vi att hugga in på det som är tillgängligt. Det första bakverket vi testar är en passionsfruktscheescake. Vi tycker att smaken av passionsfrukt skulle kunna vara mer framträdande i bakverket – nu är det mest färskostsmaken som tar över. Vi testar också ett wienerbröd som är raka motsatsen till de tunga och smöriga wienerbakverk som vi har ätit på exempelvis Maison Caillard och Löfgrens bröd & fika.

Dryckesmässigt erbjuder Levin & Co ett stort utbud av kaffedrycker av olika slag. Vi väljer att dricka vanligt bryggkaffe som vi tycker har en något besk smak. 

Höjdpunkten på Levin & Co är den trevliga personalen och det är också personalen som gör Levin & Co till ett minnesvärt cafébesök. Överlag är det inte mycket som sticker ut och vi kommer inte att återvända till Levin & Co för att fika. Däremot verkar Levin & Cos bistro- och restaurangverksamhet vara trevligare. 

Betyg:

Fika: 2.5/5

Dryck: 2.5/5

Bemötande: 3.5/5

Miljö: 3.5/5

Slutgiltigt omdöme: 3/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *