Evelinas kök

Fikapatrullen har nyligen besökt den lilla orten Forserum och det är inte vilken småort som helst. Här hittar du surdegsbageriet och caféet Evelinas kök som är något alldeles extra. Utbudet får oss vana fikabloggare att höja på ögonbrynen. Oj, vad många smarriga bakverk det finns! Vad ska vi välja? Lösningen blir att vi testar en fredagsdessert på plats och sedan köper vi med oss en påse med bullar och kakor hem för att inte missa några godsaker ( men det gör vi säkert ändå eftersom allt ser gott ut).

Fredagsdesserten är trevligt komponerad i ett glas och den består bland annat av jordgubbar, maräng, vispgrädde, chokladbrownie, vaniljpannacotta och salt karamellsås. En riktigt vacker dessert med väl avvägda smaker och dessutom är den lagom mäktig. De hemköpta vaniljsnurrorna och smuldegskakorna med jordgubbar och mandel smakar också superbt.

Evelinas kök skriver på Facebook att allt bakas från grunden ”med rediga råvaror” och det märks på bakverkens höga kvalitet. Dessutom är det tydligt att man tänker på alla fikagäster. Det finns till exempel ”glutenfattiga” och veganska bakverk vilket är ett plus i vår bedömning av fikat. Vi kan även läsa att utbudet varierar utifrån ”ägarens humör” och det känns härligt att baklusten får styra sortimentet.

Bageriet/caféet ligger i ett äldre hus ett stenkast från Forserums station. Det finns ett tiotal fikaplatser inomhus, men det går även att sitta och fika i den mysiga trädgården. Om du har blivit sugen på att besöka Evelinas kök för en gofika kan det vara bra att veta att det endast är öppet på fredagar. Men det är väl värt att ta en tur till Forserum för en fredagsfika!

Betyg:

Fika: 5/5

Dryck: 3/5

Bemötande: 4,5/5

Miljö: 4/5

Slutgiltigt omdöme: 4,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *