La Boulangerie – Dalsjöfors surdegsbageri

Ett franskt surdegsbageri i lilla Dalsjöfors – är det verkligen möjligt? Jo, Fikapatrullen kan bekräfta att det stämmer. Vi har nyligen besökt caféet/bageriet med det långa namnet La Boulangerie – Dalsjöfors surdegsbageri (fortsättningsvis använder vi bara första delen av namnet) och vi kan intyga att det är en riktig pärla i fikavärlden.

La Boulangerie ligger vid det mysiga torget i Dalsjöfors. Cafélokalen är inte så stor, men den är ombonad och trevligt inredd. I pandemitider har Fikapatrullen dock bestämt sig för att köpa med sig fikabröd hem och därför missar vi nöjet att sitta och fika på plats.

Personalen på La Boulangerie är mycket servicevänlig och hon är behjälplig när vi ska välja bland bakverken. Tyvärr kommer vi strax innan stängningsdags och det innebär att sortimentet är begränsat och det är naturligt eftersom ett populärt bageri ska sälja slut på bakverken en lyckad försäljningsdag. I alla fall köper vi med oss kardemummabullar, drömrulltårta och en kaka med choklad som är dekorerad med flingsalt.

Kardemummabullar är en av Fikapatrullens favoritbullar och vi kan meddela att den här surdegsbullen är riktigt smarrig. De övriga bakverken är också goda, men bullen får det högsta betyget. Och det är inte konstigt eftersom bullar och matbröd är La Boulangeries specialiteter. Tilläggas bör att alla bakverk bakas från grunden med naturliga råvaror och utan tillsatser.

Visst låter det spännande att besöka det franskinspirerade La Boulangerie och testa deras surdegsbröd? Fikapatrullen säger precis som Arnold Schwarzenegger i filmen Terminator ”I`ll be back” eller snarare ”We´ll be back” 😉

Betyg:

Fika: 4/5

Dryck: testades inte

Bemötande: 4,5/5

Miljö: 3,5/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *