Gunnebo Kaffehus och Krog

I somras besökte Fikapatrullen Gunnebo Slott och Trädgårdar i Mölndals kommun. Det finns mycket att säga om Gunnebo Slott och Trädgårdar, som har anor sedan 1700-talet, men för den som är intresserad av en mer djupgående historielektion hänvisar vi till Gunnebos hemsida. I Gunnebo kan man besöka det vackra slottet, spatsera i de vackra trädgårdarna, vandra i kulturreservatet och titta på djur. I Gunnebo finns också caféet och restaurangen Gunnebo Kaffehus och Krog. Fikapatrullen passade både på att fika och äta lunch där och även om detta inte ska förvandlas till lunchbloggen.nu kan vi passa på att nämna att lunchen var makalöst god! Men nu är det slut på lunchbloggande – nu koncentrerar vi oss på vårt fikabesök på Gunnebo Kaffehus istället. 😉

I mitten av parken ligger Gunnebo Kaffehus och Krog som är en KRAV-certifierad verksamhet där 99.4 % procent av råvarorna som används är ekologiska. Mycket av råvarorna kommer från de egna odlingarna i parken vilket också bidrar till att det finns ett säsongbaserat tänk när det kommer till vad som finns på menyn. I bageriet bakas allt från grunden med naturliga och ekologiska råvaror.

Fikapatrullen är positivt överraskade av det breda fikautbudet. Fikautbudet präglas av en kreativitet och vi tycker att många av bakverken ser smarriga ut. Valet faller till sist på chokladmazarin och en brownie med chokladkolatäcke. Mazarinen är väldigt egen i sin smak och vi kan inte direkt säga att den påminner om en mazarin men den är tveklöst god. Vi misstänker att den är smaksatt med någon likör eller liknande och att det är det som ger den sin egna smak. Brownien är också riktigt smarrig och vi tycker att chokladbottnen och chokladkolatäcket utgör en välbalanserad smakkombination. Dessutom är det gott med grädden och hallonen till!

Kaffet vi dricker är gott och vi uppskattar att kaffet är ekologiskt.

Under vårt besök på caféet är det många besökare på plats och personalen är därför ganska stressad. Tyvärr gör inte det att vi får ett lika bra bemötande som vi förmodligen skulle ha fått annars. Att fika på Gunnebo Kaffehus och Krog är en trevlig upplevelse eftersom det är mycket grönska runtomkring – framför allt rekommenderar vi ett besök på caféet sommartid och vid bra väder. Här har vi inte varit för sista gången – det finns fortfarande stora delar kvar av Gunnebo Slott och Trädgårdar för oss att upptäcka.

Betyg:

Fika: 4,5/5

Dryck: 3,5/5

Bemötande: 2,5/5

Miljö: 4/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *