Tollebols Kvarnkafé

Äntligen har Fikapatrullen bockat av ännu ett landskap på fikakartan: Dalsland. Fikapatrullen har haft vägarna förbi Tollebols Kvarncafé som är ett fik som ligger några kilometer utanför Åmål. Vattenkvarnen har anor sedan 1870-talet och är också byggnadsminnesförklarad. På andra sidan kvarnen finns också ett litet museum och en handelsbod.

Tollebol beskrivs som en mötesplats och där har Tollebol Kvarncafé en viktig uppgift. Förutom att caféet serverar fika ordnas det temakvällar, cykelrundor med tipsfrågor, Melodikryssetfrukostar och mycket annat. Tollebol känns som en väldigt levande plats på landsbygden och vi älskar hur ett besök på Tollebol kan bli en helhetsupplevelse för alla sinnen.

I kvarnen har det varit caféverksamhet i över 20 år. År 2020 bytte fiket ägare och numera är det matföretaget Matografiska som driver caféet.

Tollebol Kvarncafé är ett café där både söta och matiga våfflor står i centrum. Förutom våfflor erbjuder fiket också närproducerad glass. Fikapatrullen väljer att testa varsin våffla med hjortronsylt och grädde. Det visar sig vara ett bra val av våffla – för våfflorna är verkligen utsökta. Det märks att Tollebol använder sig av ekologiska råvaror för våfflan är smörig och grädden är god i sin smak. Trots utsöktheten går det inte att komma ifrån att en våffla med hjortronsylt och grädde är en klassisk anrättning – vi hade önskat en något större kreativitet när det kommer till Tollebols söta våfflor.

Dryckesutbudet är relativt begränsat när det kommer till varma drycker vilket är förståeligt med tanke på att det är ett litet kvarncafé. Fikapatrullen avnjuter ekologiskt bryggkaffe som har en god smak.

Precis som vi nämnde inledningsvis så är det en helhetsupplevelse att besöka Tollebol Kvarncafé. Det är en vacker omgivning, gott och hållbart fika samt intressant att besöka det närliggande lilla museet. Vi kan varmt rekommendera ett besök till detta sommarcafé utanför Åmål.

Betyg:

Fika: 4,5/5

Dryck: 4/5

Bemötande: 4/5

Miljö: 5/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *