Bönan på hörnet, Borgholm

Vem kan motstå ett café med det finurliga namnet ”Bönan på hörnet”? Inte Fikapatrullen i alla fall och vi kan avslöja att namnet passar utmärkt eftersom caféet serverar ett utsökt kaffe. Dessutom finns det många olika kaffedrycker om man önskar något annat än vanligt bryggkaffe. Exempelvis finns det ”Banoffee Latte” med espresso, skummad mjölk, banansyrup, salt karamell, grädde och bananströssel. Hur gott låter det inte med en sådan latte?

Bönan på Hörnet ligger på Storgatan i centrala Borgholm och som namnet avslöjar är det en lokal i ett gathörn. Cafélokalen är liten, men hemtrevlig, och vi känner oss som hemma redan vid vårt första besök. Vi skulle beskriva stämningen på caféet som gemytlig och familjär. Och det är ägaren som sprider den trevliga stämningen och även de andra gästerna som gärna vill småprata. Ett prestigelöst fikaställe där du fikar till ett billigt pris.

För fikat är både plånboksvänligt och gott. Här finns många hembakade godbitar och Fikapatrullen fastnar för en citronmarängpaj som serveras med vispgrädde. En generös godbit med lagom mycket syrlighet. Tillsammans med ett gott kaffe (med en påtår som serveras vid bordet) blir det en angenäm fikaupplevelse.

Betyg:

Fika: 4/5

Dryck: 4/5

Bemötande: 4,5/5

Miljö: 4/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *