Fikabloggens julkalender lucka 14: Kafé Magasinet

Tredje långgatan leder oss till Kafé Magasinet som är beläget i lokaler som tidigare tillhörde Auktionsverket. När Fikapatrullet beträder valvet in till caféet möts vi av en växthusliknande veranda: verandan har ett glastak och att vara där är som att vara inomhus men ändå vara utomhus. Förutom uteserveringen (om det nu går att kategorisera det som en uteservering?) finns det även sittplatser i deras lokal inomhus, som karaktäriseras av en industriell stil med tegelväggar, avskalad inredning och en generös takrymd. 
Utöver sitt fikabud erbjuder caféet även frukost, enklare maträtter och drycker av alla dess slag: vilket stämmer väl överens med caféets generösa öppetider. Fikapatrullen blir trevligt bemött av personalen och efter att ha betalat ett medelpris för fikat styrs stegen mot Kafé Magasinets veranda. Det är verkligen en trevlig plats att avnjuta fikat på, kanske ett av Göteborgs mysigaste innerstadscaféer? Den lugna och rymliga miljön gör dessutom Kafé Magasinet till en perfekt plats för studier eller arbete. 
Fikapatrullen testar en hallonlakritskaka som består av en kexbotten, en hallonkräm och ett lakritslager på toppen. Bakverket har en fin balans smakmässigt även om Fikapatrullen, som är stora fan av lakrits, önskar att lakritssmaken skulle kunna vara mer framträdande. Som dryck dricker vi cappuccino. Cappuccinon är god och serveras i en lagom storlek. 
 
Fikapatrullen är mycket nöjd med besöket på Kafé Magasinet och hoppas på att kunna återvända till den inbjudande miljön på Kafé Magasinet så snart som möjligt!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *