Fikabloggens julkalender lucka 22: Sally’s Cafe

Det finns få platser där Fikapatrullen känner sig lika hemma på som i Alingsås: Sveriges huvustad gällande fika. Vid det här laget har Fikapatrullen testat ett flertal caféer i Alingsås (kika gärna på vår Alingsås-kategori på bloggen) och turen har den här gången kommit till Sally’s Cafe. Sally’s Cafe ligger mitt på Kungsgatan och har både en stor inomhus- och utomhusservering.
Till att börja med måste vi be om ursäkt för kanske Fikabloggens tråkigaste fikabilder någonsin, men den dämpade belysningen inne på Sally’s Cafe gjorde det svårt att föreviga fikabesöket på ett värdigt sätt. Med det sagt kan vi konstatera att både dryck och fika var godare än det ser ut på bilderna! Sally’s Cafe erbjuder främst fika såsom kladdkakor och pajer och Fikapatrullen väljer således att hugga in på en daimkladdkaka. Kladdkakan består av en vanlig kladdkakebotten och en glasyr bestående av daimchoklad. Kladdkakan skulle kunna ha varit något kladdigare och ha en mer karaktäristisk smak av choklad, men överlag gör sig den krispiga mandelknäcken sig bra till den mjuksega kladdkakan. Som dryck väljer Fikapatrullen att dricka en latte. Latten har en god smak men utmärker sig inte direkt: det är en latte helt enkelt.
Sally’s Cafe inrymmer många sittplatser samtidigt som lokalen ändå känns luftig. Inredningen är modern och fräsch men för Fikapatrullen framstår tyvärr inredningen som något opersonlig. Många av besökarna på Sally’s Cafe verkar ha vägarna förbi för de mer matiga alternativen som Sally’s Cafe erbjuder, till exempel fikets lunchbuffé och de grillade mackorna. Fikapatrullen tycker att det finns bättre caféer rent fikamässigt i Alingsås, däremot fick vi ett trevligt bemötande och naturligtvis har det också stor betydelse för caféupplevelsen!
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *