Fikabloggens julkalender lucka 23: Språkcaféet

Hur trevligt låter det inte med ett café som fokuserar på språk och sociala sammanhang? Det är nämligen Språkcaféets ledord. Språkcaféet ligger på Esperantoplatsen i Göteborg och har funnits där sedan 2004. På kvällarna anordnas språkkvällar där man i utbyte mot att man fikar eller äter på caféet får språklig konversationsträning som leds av en språkkoordinator. Med andra ord är Språkcaféet perfekt för dig som vill lära dig ett nytt språk, eller bibehålla nuvarande språkkunskaper. 
Den internationella känslan märks av redan när Fikapatrullen kommer in innanför dörren: flera språk florerar i lokalen och mycket av informationen är skriven på både svenska och engelska. Ytterligare en trevlig aspekt är att mycket av fikat glutenfritt och att det finns veganska mjölkalternativ till kaffedryckerna: Språkcaféet andas inkludering både på ett språkligt och fikamässigt plan. Fikapatrullen väljer att hugga in på en mangocheesceake. Cheesecaken består av en chokladbotten och en mango- och kokosmousse ovanpå. Bakverket är oerhört välbalanserat: chokladbottnen gör sig perfekt till den milda mango- och kokosmoussen. Det är härligt att känna kokoskonsistensen i moussen. Fikapatrullen kan inte påminnas om att någonsin ha ätit en så välbalanserad cheesecake förr. Till cheesecaken väljer Fikapatrullen att dricka en cappuccino. Språkcaféet har ett ganska stort utbud av kaffedrycker så för den som är sugen på en annan kaffedryck finns den förmodligen med på menyn. Cappuccinon har en god smak och är trevlig att avnjuta. 
 
Språkcaféet utmärker sig inredningsmässigt genom att ha böcker på alla världens språk utspridda i lokalen. Det ger ett mysigt och hemtrevligt intryck, och det är perfekt för den som ensamfikar och känner för att slå upp en bok. Överlag är lokalen mysig och det finns gott om sittplatser oavsett om man väljer att sitta själv, med en partner eller med ett större sällskap. Utomhus finns det även en mysig uteservering. 
Personalen ger ett trevligt intryck och under Fikapatrullens besök uppmärksammar vi att personalen har engagerade konversationer – på flera olika språk – med besökare, vilket är ett trevligt inslag. Nästa gång vi besöker Språkcaféet hoppas vi att det är under en av deras språkkvällar som verkar jättrevliga! Varför inte passa på att lära sig ett nytt språk under julledigheten?
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *