Gamla Örebro Café & Konferens

Wadköping, eller Gamla Örebro som området också kallas, har fått sitt namn efter en fiktiv stad i författaren Hjalmar Bergmans böcker. Området invigdes år 1965 och på Örebro kommuns hemsida beskrivs att husen inte har stått i Wadköping från början, utan de har helt enkelt flyttats dit från andra platser i Örebro. I ett av de gamla trähusen, närmare bestämt i Tenngjutarnas gård, ligger Gamla Örebro Café & Konferens. Tenngjutarnas gård byggdes på slutet av 1700-talet och har tidigare använts som verkstad och bostad åt, förvånande nog, tenngjutare. 
Caféet är precis lika gammalt och charmigt som man kan tänka sig att det är. Fikat går dock tyvärr inte i samma tema, vilket hade blivit en trevlig förlängning av byggnadens anrika historia. Fikautbudet är relativt stort och på caféets hemsida framkommer det att fikat bakas på Jeremiabageriet i Örebro. Fikapatrullen är riktigt fikasugna efter att ha spatserat runt i den närliggande Stadsparken en lång stund! Vi väljer att testa en morotskaka och en mangocheescake. Morotskakan har en god kryddning men glasyren blir tyvärr en vattendelare för Fikapatrullen. Ena parten tycker att morotskakan har för lite glasyr medan den andra parten upplever att det är alldeles lagom med glasyr. Det är en smaksak, helt enkelt. Mangocheesecaken består av en chokladbotten och därefter en mangomousse. Cheesecaken är ganska god, men smakerna skulle kunna balanseras upp bättre. Till fikat dricker Fikapatrullen en cappuccino och en latte. Båda dryckerna är relativt goda, men vi tycker det är synd att dryckerna inte serveras i muggar av äldre modell, precis som assietterna som bakverken serveras på.
Det som tilltalar oss mest med Gamla Örebro Café & Konferens är den mysiga miljön. Om ni besöker caféet rekommenderar vi starkt att ni avsätter tid för att promenera runt i mysiga Wadköping. Däremot är fiket verkligen i behov av ett namnbyte: namnet är anonymt och ger intrycket av att det är ett café i ett stort annex där inplastade chokladbollar serveras. Hojta om ni behöver namnförslag! 😉
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *