Nutellasemla, Nya Konditoriet

Förra året genomförde Fikapatrullen ett stort semmeltest i Falköping där vi utsåg den godaste semlan i staden. I år kommer vi inte göra något test av traditionella semlor (även om det givetvis kommer smyga sig in en och annan traditionell semla i våra fikarecensioner). Istället kommer vi att fokusera på semlor som sticker ut lite extra: kremlor, nutellasemlor, veganska semlor… Ni förstår poängen, och om ni har tips på ovanliga semmelvarianter får ni gärna tipsa oss! Först ut är en Nutellasemla från Nya Konditoriet i Falköping. Förra året vann Nya Konditoriet vårt semmeltest och därför har vi givetvis höga förväntningar på Nutellasemlan!

Nutellasemlans utseende är inte så tillfredsställande: den är lite platt och har inte samma höjd som caféets vanliga semlor. Smaken är det däremot inte något fel på: semmelbullen är god och har en lätt smak av kardemumma. Hasselnötskrämen gör sig bra till vetebullen och grädden, men vi upplever att det är snålt med Nutella i semlan medan det däremot är för generöst med grädde. Nutellasemlan är en kul variant till de vanliga semlorna, men vi måste medge att vi faktiskt föredrar semlor med mandelmassa 🙂
 

Betyg:

 

Läs gärna andra semmelrelaterade inlägg på bloggen:

Fikabloggens semmeltest år 2018

Recension av semla från Källarbageriet

Landhs Konditoris saltkolasemla

När vi åt semla på Skomakarn’s i Karlsborg

Test av Café Söders semla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *