Ekstedts Bageri & Café

Som fikaälskare är Fikapatrullen inga främlingar i fikastaden Alingsås, men det finns fortfarande härliga caféupplevelser att upptäcka i staden. Ekstedts Bageri & Café har flera omnämningar i White Guide och sedan 1886 har de levererat bröd och fika till boende i Alingsås såväl som fikasugna turister. Under sitt besök så väljer fikabloggen att kalasa på en marsipanbakelse med vaniljkräm och ett brysselkex, med en kopp kokt kaffe till.

Kakan är krispig och kombinationen av pärlsocker ihop med kakan skapar ett härligt crunch. Blandningen av smaker är ingenting unikt, men den lagom tilltagna kakan skapar en härlig eftersmak ihop med kaffet. Själva kaffet serveras genom självservering i en stor termos, själva smaken är något svag men termosen gör att det håller värmen och Ekstedts förtjänar ett plus för det fina utbudet av kaffekoppar. Smakupplevelsen som lämnar det finaste intrycket är däremot marsipanbakelsen, med precis lagom mycket marsipan. Den fina ytan ger den en egen personlighet och inuti finns en förvånansvärt stor bredd i smakerna. Vaniljkrämen är precis lagom i sin mängd och konsistensen på bakelsen gör att den håller sin fina form även efter ett par skopor med skeden, istället för att sjunka ihop.
Under vårt besök på Ekstedts Bageri & Café har butiken en ständig tillströmning av kunder, inte minst med tanke på deras stora utbud av bröd att köpa med hem. Trots detta känns bemötandet genuint och går precis lagom fort för att inte skapa någon större kö. Även om caféet inte har en särskilt stor yta att utnyttja finns här gott om sittplatser, i ett litet krypin bredvid disken finns en härlig retro-känsla med gammal rekvisita och alla bakverk som skyltas överallt skapar en hemtrevlig känsla. Kombinationen av det goda fikat och denna välkomnande atmosfär gör att Ekstedts Bageri & Café lyckas stå ut även en så cafétät stad, vilket gör att den varmt kan rekommenderas ett besök för alla som besöker Alingsås.

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

 

Missa inte att följa vår Facebooksida och Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *