Happy M Kitchen

Hur härligt låter det inte med ett café som fokuserar på ekologiska råvaror och mat/fika utan socker och mejeriprodukter? Happy M Kitchen är ett raw food-café som huserar i Vasastaden i Göteborg. Fikapatrullen har en kluven hållning till raw food-fika: å ena sidan är det kul att det finns nyttigare alternativ till fika, å andra sidan är raw food inte en livsstil som vi skulle kunna leva efter. För veganer är det givetvis fördelaktigt med raw food-fika, eftersom att mejeriprodukter bryter mot raw food-principerna, men samtidigt visar till exempel caféet St Agnes i Göteborg att det går utmärkt att servera veganskt fika utan att det för den delen behöver vara nyttigt. 
Happy M Kitchen serverar mestadels matigare alternativ men har ett litet fikautbud. Förutom kaffe finns det möjlighet att beställa någon av de nyttiga dryckerna chaga eller matcha – eller varför inte en golden milk latte? Fikapatrullen håller sig dock till det ordinära bryggkaffet och beställer en chokladkaka att fika på. Kakan består av en fröbotten som toppas av en chokladkräm som Fikapatrullen skulle gissa är gjord på avokado. Bakverket är smarrigt och tillfredsställer utan problem vårt fikasug. Även caféets kaffe får ett godkänt betyg. Raw food-caféer brukar ofta ha en ganska hög prissättning, vilket förmodligen beror på att råvarorna är mer kostsamma i raw food-fika än vanligt fikabröd, och det  gäller även för Happy M Kitchen. 
Cafélokalen är liten men ombonad, däremot upplever vi att den höga musiken som spelas är störande. Vi får ett okej bemötande av personalen. Happy M Kitchen är aningen för hippt för vår smak – vi är tyvärr inte beredda att byta ut den svarta drycken i våra muggar mot grön hälsosam latte – och vi får intrycket av att matalternativen är roligare än caféets fikautbud. För den raw food-frälste är Happy M Kitchen förmodligen en dröm. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *