Veckans bulle v.14: Giffel, Annie Johanssons Hembageri

Veckans bulle är en giffel från Annie Johanssons Hembageri som ligger på Klostergatan i centrala Jönköping. Enligt Wikipedia är en giffel ett bakverk som är format som en månskära. Gifflar kommer ursprungligen från Turkiet men de har också en lång tradition på det svenska fikabordet. Numera är andra vetebullar mer vanliga än gifflar, men giffeln är fortfarande en god bullvariant.

Giffeln från Annie Johanssons hembageri är en klassisk giffel med en mandelmassefyllning. Den är dekorerad med mandelspån. Fikapatrullen tycker att vetedegen är god och luftig. Mandelmassan är mumsig, men fyllningen kunde ha varit lite mer generös. Det samlade omdömet är ett lagom sött bakverk som passar fint som ett komplement till en vetebulle. Fler gifflar åt folket!

Betyg: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *