Caffé la Torre

Caffé la Torre på Lindholmen i Göteborg är som namnet antyder ett café med italiensk touch, vilket märks i både fikautbud och interiör. För någon som inte är helt insatt i italiensk fika (som undertecknad) är det tacksamt att personalen på la Torre är hjälpsamma med att förklara vad bakverken innebär och valet faller på en cannoli och en torta della nonna.

Cannolin har den lilla twisten att den har två olika fyllning, en i varje ände och detta skapar en fin balans, men det är lite synd att fyllningen inte når hela vägen in i den ihåliga kakan. Fikabpatrullen väljer också en Torta Della Nonna (vilket ungefär kan översättas med “Mormors/farmors kaka”) med fyllig vaniljsmak och en jättebra syrlighet som balans till det. Tyvärr blir botten lite smulig och kladdig, men det skulle också kunna förklaras med den starka sol som lyser in genom fönstret.
 

Under besöket har Fikapatrullen definitivt tur med vädret och Caffé la Torre har förmånen att ha en fin utsikt över vattnet vid Lindholmen, vilket bidrar till en trivsam miljö. För att förstärka den italienska känslan finns också ett gäng filmaffischer inne på caféet och det spelas till och med radio på italienska. Allt det här är sådant som skänker en fin atmosfär till Caffé la Torre men trots att inredningen i övrigt är fint stilren hade det kanske kunnat få en ännu mysigare italiensk känsla om de minimalistiska väggarna smyckats ut med lite mer än bara ett par affischer?

Trots att inredningen kanske inte helt ger känslan av att transporteras till en by i Italien så är fikat tillräckligt bra för att på egen hand uppnå den känslan. Chailatten som Fikapatrullen dricker är även den stabil, med bra balans mellan mjölkskum och chai. Det är dock fikan och den härliga utsikten som gör Caffé la Torre till ett givet besök för alla i Göteborg som söker lite italienska smaker till kaffet.

Betyg:

Fika: 

Dryck: 


Bemötande: 


Miljö: 

 Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *