Nyrecension: Vilhelmsro Gårdscafé

Faktum är att Fikapatrullen har recenserat Vilhelmsro Gårdscafé tidigare (läs recensionen från 2016 här) men i samband med att caféet för tredje året i rad presenteras som ett av White Guides bästa sommarcaféer kände vi att det lämpade sig med en ny recension. Caféet är även för sjunde året i rad (!) ett av White Guides bästa caféer – oavsett säsong. Förutom en viss ommöblering på caféet är mycket sig samma – plats, ägare, fikautbud – och Fikapatrullen är fortfarande stormförtjusta i det Falköpingsbaserade gårdscaféet och hur Vilhelmsro lyckas få ett café, i utkanten av staden, att kännas som ett besök på landsbygden. 

Innanför dörrarna till det gamla 1800-tals stallet möts vi av ett fikautbud bestående av både klassiska bakverk och fantasifulla raw food-kreationer. Fikapatrullen bestämmer sig för att testa en citronmarängpaj och en budapestbakelse. Citrongmarängpajen har en perfekt balans mellan den syrliga fyllningen och den söta marängen. Det enda vi har att påpeka är att bottnen är aningen hård (vilket är en petitess i sammanhanget). Budapestbakelsen som vi testar består av en fyllning av jordgubbar och persikor: en fyllning som vi inte har stött på tidiare. Fyllningen gör sig bra till bakelsen och vi uppskattar att det är en bra balans mellan marängbotten, grädde och fyllning. Kaffeutbudet på Vilhelmsro är begränsat vilket gör att vi väljer att dricka bryggkaffe till fikat. Kaffet har en ganska god smak och vi uppskattar att det finns många härliga koppar att välja bland. För tedrickaren erbjuder caféet spännande tesmaker. 
Vi får ett trevligt bemötande på caféet och vi kan konstatera att Vilhelmsro har blivit bättre och bättre under våra gångna besök under åren. Både fikat och miljön är fantastisk och då har vi ändå inte nämnt att caféet gärna använder sig av ekologiska och närproducerade produkter i sin verksamhet. Vi håller med White Guide om att Vilhelmsro är ett av de bästa sommarcaféerna och tycker att alla ska se till att besöka den här pärlan i sommar! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *