Rudenstams Gårdsbutik & Kafé

Tycker du om att fika på lantcaféer? Då kan Fikapatrullen rekommendera Rudenstams Gårdsbutik & Kafé som ligger i byn Rudu strax utanför Huskvarna. Området kallas Äpplendalen och är även benämnt som Smålands Toscana. Caféet har fått en utnämning i White Guide 2019 med betyget ”mycket god nivå” och rubriken på recensionen lyder ”Äppelgott i grönskande dal”  (klicka här för att läsa utnämningen) och det tycker vi är en bra sammanfattning av Rudenstams verksamhet.  Miljön runt caféet är verkligen vacker med mängder av äppelträd och en enastående vätterutsikt.  Inredningen är genomtänkt med stora glaspartier så det finns möjlighet att fika och samtidigt betrakta det vackra landskapet utanför. Visst låter det härligt!

Rudenstams Gårdsbutik & Kafé erbjuder både fika, sallader och varm mat och man använder lokala och svenska råvaror. Givetvis är äpplen en viktig ingrediens i bakverken och vid vårt besök serveras en fin äppelpaj med vaniljsås. Fikapatrullen väljer dock en äpplebulle och en gemferkaka – har du smakat på en sådan kaka någon gång? Det är en lyxig småkaka av mördeg med mandel. Den är fylld med hallonsylt och dekorerad med florsocker och grönfärgade mandelspån. När det gäller utbudet av kaffedrycker serveras endast (gott) bryggkaffe.
Förutom cafédelen har Rudenstams en stor gårdsbutik med inredningsprylar och lokala läckerheter,  exempelvis deras goda egenproducerade äppelmust. Varför inte ta en tur till Smålands Toscana och testa äppelfika och shoppa i gårdsbutiken? Ett trevligt utflyktsmål tycker Fikapatrullen.

 

Betyg: 

Fika: 

Dryck: 

Bemötande:

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *