Elins Bageri

Den sista onsdagen varje månad äger Nossebro marknad rum och under ett besök på marknaden passade Fikapatrullen på att besöka Elins Bageri. Elins Bageri har funnits i Nossebro i över 80 år och är nu inne på tredje generationens ägare. Hur fantastiskt är inte det!? Mest kända är Elins Bageri för mockatårta (som Fikapatrullen tyvärr inte har smakat på). Vi uppskattar framför allt att Elins Bageri tydligt skyltar med att de bakar med äkta smör och grädde! På caféet finns även lokala delikatesser såsom kaffe och te att köpa med sig. 
Caféet har ett fåtal sittplatser inomhus men framför allt är det caféets utomhusservering som gäller om du vill avnjuta fikat på plats. När Fikapatrullen anländer till caféet får vi ett glatt bemötande och får trevliga svar om de bakverk vi har funderingar över. Till sist faller valet på en pistaschbulle och ett annorlunda wienerbröd för vår del. Pistaschbullen har en trevlig grön färg från pistaschnötterna och toppas med tjocka mandelflagor. Just mandelflagorna tycker vi förhöjer bullen. Bullen är bakad på en luftig deg och är lagom i sin storlek och har en god smak av pistasch. Wienerbrödet vi testar innehåller både sylt och vaniljkräm och är dessutom toppat med jordgubbar och maräng. Det är inte ett wienerbröd som man vill äta varje dag, men kombinationen av de olika elementen fungerar förvånansvärt bra ihop och det är verkligen ett lyxigt wienerbröd! Wienerbrödet är välgjort och framför allt håller vaniljkrämen en hög kvalité. 
Kaffet har en god smak men på Elins Bageri i Nossebro är det utan tvekan bakverken som står i centrum: bakom disken på Elins Bageri gömmer det sig massor av kreativa bakverk och Fikapatrullen skulle gärna smaka på allihopa! Uteserveringen har inte världens bästa läge vilket drar ner ner på miljöomdömet, men vi rekommenderar för allt i världen att ni passar på att besöka Elins Bageri i Nossebro – oavsett om ni besöker caféet vid Nossebro marknad eller inte – och oavsett om ni äter fikat på plats eller köper med det hem! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *