Nya Konditoriet

Äntligen har det blivit dags för Fikapatrullen att besöka en ny stad, nämligen Sveriges 13:e största stad: Umeå! Vad passar då bättre än att börja med att testa Umeås anrikaste café? Ironiskt nog har det äldsta caféet i Umeå namnet Nya Konditoriet. Caféet ligger centralt på Kungsgatan och förutom att de kan skryta med White Guide-utmärkelser och sin rymliga servering kan de även skryta med att konditoriets delägare och konditor är en del av det Svenska Konditorlandslaget. 
 
Konditoriet har legat på Kungsgatan 57 sedan caféet slog upp dörrarna år 1927 och på hemsidan tydliggör de vikten av hantverk och nyfikenhet. Det är ledord som Fikapatrullen upplever är utmärkande för Nya Konditoriets fikautbud, det finns en finess över samtliga bakverk och både klassiskt fika såväl som nymodigheter tar plats på caféet. 
Nya Konditoriet erbjuder ett stort urval av fikabröd och vi väljer att testa två bakverk av olika karaktär: en kardemummabulle och en kolapaj. Kardemummabullen har en luftig deg och en tydlig kardemummasmak. I mitten av bullen finns en klick med vaniljkräm som har både en god smak och konsistens. Överlag är det en god bulle där smakerna gifter sig med varandra. Kolapajen består av ett pajskal fyllt med kolafyllning och chokladfyllning på toppen. Det är en mäktig paj och därför är det positivt att grädde serveras till, även om Fikapatrullen tror att det hade varit ännu godare med glass – kanske en kula av konditoriets egengjorda glass? Pajen är en favorit hos Fikapatrullen och framför allt uppskattar vi att glasyren är gjord på kvalitetschokladen Valrhona. 
 
På Nya Konditoriet är det utan tvekan fikat som står i fokus och av den anledningen är Nya Konditoriets fikautbud inte spektakulärt stort. Vi testar både caféets bryggkaffe och deras latte och kan konstatera att drycken håller en god kvalité utan att för den delen sticka ut. 
Interiören på Nya Konditoriet går i en konditoriklassisk anda, vilket Fikapatrullen inte har något emot, däremot sticker interirören inte ut jämfört med andra konditorier i samma stil. Lokalen är hur som helst trevlig och Fikapatrullen uppskattade att avnjuta fikat på uteserveringen på det populära gångstråket Kungsgatan. Ett anrikt konditori som levererar fika av hög kvalité!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

2 Comments

 1. Emm
  juli 23, 2019

  Vilken otroligt rolig blogg! ♡

  Svara
  1. fikabloggen
   juli 24, 2019

   Tack! Det är roligt när vi får positiv feedback 🙂 Vi driver bloggen för att tipsa om olika caféer och för att vi gillar att fika naturligtvis 😉 Hoppas du vill följa oss på Fikabloggen! Kram Louice och Susanne

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *