Blombacka Hembageri

Blombacka Herrgård är en herrgård i Skara kommun, ett par kilometer därifrån inne i själva Skara ligger däremot Blombacka Hembageri dit Fikabloggen begav sig för ett tag sedan. Huruvida de två platserna har någon koppling är vi inte riktigt säkra på, men tydligt är att Blombacka Hembageri lyckas få en hemtrevlig känsla trots dess centrala placering.

Tydligt under vårt besök är också att detta är ett bageri; i själva caféet syns ingen personal först och det tar ett tag innan någon dyker upp när fikabloggen är redo att köpa fika, men tillslut blir det en mandelkaka med vaniljkräm och en liten biskvi som valet faller på. Dryckesutbudet hos Hembageriet är traditionellt, men till det varma bryggkaffet finns gott om fina koppar att välja på, vilket höjer upplevelsen.
Fikat då? Kakan har en fin kombination av en mjuk vaniljkräm tillsammans med en härligt seg yta. Tyvärr är den ibland lite väl hård, vilket gör att vaniljkrämen trycks åt alla möjliga håll när man väl tryckt ned skeden i kakan. Biskvin har en smak av nougat och det märks verkligen, tillsammans med den härligt sega botten och den lagom storleken så blir nougatbiskvin tveklöst det bästa minnet från Blombacka Hembageri. Troget sitt namn så har fiket en klassisk look med små bord, nedtonade färger och fikat i centrum, det är inte det mest unika caféet i västsverige men bjuder på en trivsamt traditionell fikaupplevelse.
 
Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

1 Comment

  1. Skarakonditorn
    april 15, 2020

    Det var där bageriet skapades för att sedan flytta in till stan

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *