Viktors Kaffe

Det är skönt med fik som lever upp till namnet. En besökare som tagit sig till Viktors Kaffe, beläget strax intill Götaplatsen i Göteborg, letar förmodligen efter gott kaffe. Efter vårt besök på caféet kan vi på Fikabloggen utan tvekan bekräfta att Viktors Kaffe uppfyller precis detta, med råge. Under besöket väljer vi bryggkaffe, men till skillnad från de flesta caféer visar Viktors upp de olika sorternas bryggkaffe de har inne och det som egentligen är en så standardmässig dryck blir här en smaksensation. Det finns en härligt frisk syra i kaffet, kraftfull smak och definitivt värt sitt besök.
Resten då? Till kaffet väljer vi en sockerkaka med vallmo och citron, med en riktigt härlig citronsmak som löper genom hela fikastunden och kompletteras bra av kaffet. Ytan är härligt hård, vallmofrön lyfter helheten men kakan är också snäppet för torr vilket gör att den blir ganska smulig ganska snabbt.
Inredningsmässigt känns minimalism som ett ledord och den kala, gråvita betongen och relativt intetsägande möbler gör att Viktors Kaffe nästan känns lite väl avskalat för att bli riktigt mysigt. Det finns fina lampor och växter som livar upp lite, men vi på Fikabloggen tror att det skulle gå att leka lite mer med inredningen och kanske få in lite mer färg och klorofyll för att nyansera den ganska sterila looken. Å andra sidan känns miljön på Viktors Kaffe relativt sekundär, för trots atmosfär och utseende finns här så pass utsökt kaffe och gott fika att det är väl värt ett besök eller två.
 
Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *