HeddaGretas Café & Stenugnsbageri

Har du fikat på HeddaGretas Café & Stenugnsbageri? Om inte tycker Fikapatrullen att du ska bege dig till detta café omedelbums! HeddaGretas är beläget i Ekenässjön vid riksväg 31 så det är enkelt att hitta dit.

Varför ska du besöka HeddaGretas? För det första är fikabrödet underbart gott och det är självklart en viktig anledning till ett besök. Bullarna är stenugnsbakade och generösa i storleken. Fikapatrullen har testat en vaniljbulle och en mandelbulle och båda var fantastiskt goda – faktiskt bland de bästa bullar vi har smakat på! Bullarna är också vackra till utseendet (se Fikapatrullens bilder) och det bidrar också till ett gott helhetsintryck; ” man äter med ögonen” som det sägs i ett känt uttryck.

För det andra är miljön på HeddaGretas trevlig och genomtänkt och det gäller både inomhus- och utomhusmiljön.  HeddaGretas ligger i ett vanligt tvåvåningshus och därför är själva byggnaden egentligen inte något speciellt. Men man har ändå gjort det bästa och inrett cafélokalen i en mysig retrostil. Utomhus finns en fin altan där du kan avnjuta ditt fika. Dessutom finns det ett roligt litet café där barnen kan leka cafépersonal och sälja bakverk – ett HeddaGretas i miniatyr (se bilderna). I trädgården finns också olika bär som cafégästerna gärna får smaka på. Trevligt!
För det tredje måste vi lyfta fram den härliga retromusiken som spelas inne i caféet. Här kan du lyssna på svensk musik i stenplatteformat från fyrtio- och femtiotalet. Musiken passar perfekt ihop med retroinredningen i caféet. Ett genomtänkt och annorlunda koncept.
 

Hoppas att Fikapatrullen har övertygat dig om att ta en tur till HeddaGretas! Vi lovar att du inte kommer att bli besviken.

 

Betyg:

Fika: 

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *