Café Jernet

Som säkert många göteborgare kan gissa sig till ligger Café Jernet vid Järntorget, nämligen i Folkets Hus lokaler, och har funnits där sedan 2017. Det är ett litet och intimt café som lämpar sig för såväl studier/arbete som för nöjesfika. 
På Café Jernet kan du inte förvänta dig ett mastodontutbud av fika, men däremot erbjuder caféet ett trevligt utbud av hembakade bakverk. Fikapatrullen faller för en vaniljcheescake med ett toscaliknande valnötstäcke på toppen och bestämmer sig således för att testa den. Det visar sig vara ett bra beslut, för cheescaken är en av de godaste cheescakes vi någonsin ätit! Cheescaken har en mild och härlig smak och crunchet från valnötterna är en trevlig kontrast. 
 
Caféet erbjuder det mesta i kaffeväg och den cappuccino som vi testar har en god smak. På caféet satt det dessutom anslag med information om caféets kaffeleverantör  och utifrån det lilla som Fikapatrullen kommer ihåg tyder den nämnda kaffeleverantören på en medveten hållning. För den som har en vegansk kosthållning erbjuder Café Jernet både veganska alternativ när det kommer till dryck och fika, hur bra är inte det?
 

Café Jernet överträffade Fikapatrullens förväntningar och vi kommer gärna att återkomma till detta trevliga café, som tyvärr har hamnat lite i skymundan, igen. Det är inte varje dag man äter en perfekt cheescake! (Och för er som vill gräva ner er ännu mer i cheescaketräsket så rekommenderar vi det här poddavsnittet)
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
 
Miljö:
 
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *