Lucka 6: JOS Hälsocafé, Avenyn

Hälsocaféet JOS har etablerat sig både på Avenyn och vid Domkyrkan i Göteborg. I den här recensionen kommer Fikapatrullen att ge ett omdöme av verksamheten på Avenyn. På sin hemsida beskriver JOS att ”JOS hälsocafés matfilosofi innebär näringsrik, bra och tillgänglig mat. Vår vision är att alla som har nära till ett JOS café ska kunna äta sina viktigaste mål på dagen på bästa möjliga sätt.” På menyn finns allt från sallader, bowls, smoothies och juicer, men naturligtvis är det JOS fikautbud som Fikapatrullen är intresserade av. Även fikautbudet strävar efter att vara ett ”nyttigare alternativ” och är således bakat enligt raw food-filosofin.
Fikautbudet är begränsat (vilket är rimligt med tanke på att menyn på JOS inrymmer många andra alternativ). Fikapatrullen väljer att testa en raw food-kanelbulle. Att kalla bakverket för en kanelbulle är lite vågat: det finns en tydlig kanelsmak men det är möjligen den enda likheten. Det är inget fel på smaken, men Fikapatrullen önskar att fler caféer skulle kunna producera kreativa och dekorativa raw food-bakverk. Ginger Hälsobar i Helsingborg är ett utmärkt exempel på hur raw food-bakverk ska se ut och smaka. Bakverken på JOS Hälsocafé känns lite ”trötta”.
Till fikat dricker Fikapatrullen en cappuccino gjord på havredryck som håller en hög kvalité. Trevligt att allt fler caféer erbjuder veganska mjölkalternativ: framför allt gynnsamt för klimatet!
Interiören faller inte Fikapatrullen i smaken. Inredningen ger oss associationer av en snabbmatskedja, men i en aningen coolare stil. Fikapatrullen får tyvärr inte ro att sitta på caféet en längre stund. Vi får dock ett trevligt bemötande av personalen. Nästa gång vi är sugna på en take away-smoothie kan JOS Hälsocafé säkert vara ett tänkbart alternativ, men när det kommer till fikautbudet kan vi avnjuta trevligare raw food-fika på andra caféer.
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *