Lucka 17: Pepparkaksdryck och renbakelse, Mormors Skafferi, Falköping

I lucka 17 kommer vi passa på att recensera två smakupplevelser: dels varm choklad med pepparkakssmak och en renbakelse. Detta har vi avnjutit på Mormors Skafferi i centrala Falköping.
Den varma chokladen är en lyxig upplevelse som toppas med grädde, krossade pepparkakor och skumtomte! Chokladen i sig är kryddad med pepparkakskryddor vilket gör sig bra till den varma chokladdrycken. Av miljöskäl önskar vi dock att caféet hade struntat i plastsugröret.
Betyg:
Renbakelsen är verkligen gullig! Smakmässigt sticker den dock inte ut. Den består av en sockerkaksbottnen, sylt och chokladmousse. Chokladmoussen är ett trevligt inslag istället för grädde som bakelser av det här slaget traditionellt består av. En dekorativ bakelse som levererar på utseendefronten men hade kunnat vara mer intressant smakmässigt.
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *