Lucka 18: Caféva

Haga i Göteborg inrymmer många caféer och den här gången har det blivit dags för oss att besöka Caféva. Det finurliga namnet kommer från att caféägaren heter Eva och är med andra ord en kombination av Café + Eva. Caféet öppnade år 1983 och på caféets hemsida framkommer vikten av vegetariska alternativ, ekologiskt kaffe samt att bakverken bakas på plats. 
 
Haga är ett populärt område och många caféer är av den anledningen överprisade. Glädjande nog kan vi konstatera att det inte är fallet när det kommer till Caféva. Cafévas utbud när det kommer till fika och dryck bjuder inte på några spännande överraskningar men däremot finns det ett brett utbud av både fika och dryck. Det finns också både veganska och glutenfria alternativ, toppen tycker Fikapatrullen!
Fikapatrullen väljer att testa en citronkaka: en mjukseg kaka med en fyllning av syrlig lemoncurd. Det är en trevlig kaka där smakerna harmoniserar väl och det är också trevligt att mycket av fikat på Caféva andas ”hemmabak” snarare än ”konditoriproffsigt”: det gillar vi! Vad är charmigare än bakverk som har sina små skavanker och inte alltid ser perfekta ut? Bryggkaffet som vi avnjuter, som är ekologiskt och fairtrade-märkt, är gott men däremot är det trist att det kostar en femma att ta påtår. 
Caféva är litet och intimt och känns verkligen ombonat. Vi kan varmt rekommendera att ni besöker Haga nu i december, och om ni väljer att fika i området är Caféva ett lämpligt val som inte kommer att göra varken er eller era smaklökar besvikna. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *