Lucka 20: Mr Cake, Göteborg

Mr Cake har varit ett hajpat café ända sedan det öppnades i Stockholm under 2017. I år öppnade det också vid Stenpiren i Göteborg. Som många av er säkert redan har kännedom om så är det stjärnduon Roy Fares och Mattias Ljungberg som står bakom café-kedjan, men känner ni till deras meriter? År 2010 vann Fares utmärkelsen Årets konditor och hans kokböcker har också vunnit världsmästerskapet i just kockböcker (!). Ljungberg har ett lång meritlista som konditor och kan briljera med bland annat utmärkelsen Årets konditor 2010 och flera pallplaceringar med kocklandslaget. I år är både Mattias och Roy nominerade till utmärkelsen Konditoriernas Konditor, tillsammans med konditorn Patrik Fredriksson,som även han är verksam på Mr Cake i Göteborg. För att nämna ytterligare en utmärkelse har Mr Cake varit White Guide-omnämnt sedan förra året.  
 
Mr Cake har ett brett fikasortiment med en amerikansk prägel. Vad sägs om red velvet croissants, salt karamelltårtor, amerikanska pannkakor och cheescakes? Det är också trevligt att många av de mer svenskförknippade bakverken, till exempel bullarna, går åt ett mer amerikanskt håll i en ”fusion”-anda. Allt bakom disken ser dessutom oerhört elegant ut! 
Det första bakverket som Fikapatrullen lägger vantarna på är en snöboll (visst ser den realistisk ut!?) med en fyllning av passionsfrukt. Fyllningen runt om passionsfruktsfyllningen tycker vi är något blek i smaken men däremot har passionsfruktyllningen en god balans i sina smaker. Det andra bakverket vi testar är en vegansk bakelse bestående av en browniebotten, syrlig hallonmousse och maräng- och chokladdekor. Smakerna är top-notch i bakelsen och vi vågar lova att bakelsen inte gör någon besviken. Vår farhåga inför besöket på Mr Cake var att bakverken skulle vara för söta (såsom amerikanska bakverk ofta är), men i de bakverk som vi testade under dagens besök fanns det en fin balans mellan de olika smakelementen. Det märks också att råvaror av god kvalité används. Prismässigt är fikat på Mr Cake dyrare än andra caféer, men å andra sidan är portionerna rejäla. Man får dessutom ta hänsyn till råvarorna och hantverket bakom bakverken. 
 
Till fikat dricker vi bryggkaffe. Kaffet är inte anmärkningsvärt och trots att vi inte kan uttala oss om de andra dryckerna skulle vi gissa på att det är fikat som står i fokus på caféet. Under vårt vardagsbesök var det relativt gott om lediga platser, men om ni vill vara säkra på att få en plats på det neonskimrande amerikanskinspirerade caféet rekommenderar vi att ni gör som oss och besöker caféet under en vardag. 
Fikat på Mr Cake var över våra förväntningar och vi är glada över att ha besökt det här hantverksskickliga fiket. Nästa gång vi återvänder kommer vi att recensera bullar! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *