Semmelwrap med nutella, Mössebergsbagaren, Falköping

Gillar Fikapatrullen semlor? Är jorden rund? Självklart tycker vi om traditionella semlor och vi tycker också om att testa de semmelvarianter som brukar dyka upp i januari när julen är slut och granen har kastats ut.
Idag testar vi årets första semmelvariant som är en semmelwrap med nutella och banan. Wrappbrödet innehåller kardemumma precis som de klassiska semlorna. Det är en generös wrap med nutella i botten och därefter följer bananbitar och överst spritsad grädde med pudrad kakao som dekoration. Nutella och banan är en oslagbar kombination och den blir inte sämre med grädde till. Mums!

Fikapatrullen tycker att semmelwrappen är riktigt smarrig. Har den någon likhet med en traditionell semla? Nja, egentligen inte om man bortser från kardemumman i brödet och vispgrädden förstås. Men det spelar ingen roll. Semmelvarianter kan i princip se ut och smaka hur som helst bara de är goda. Och det stämmer bra in på Mössebergsbagarens semmelwrap.

Betyg

2 Comments

 1. Anonym
  januari 26, 2020

  såååå trevligt! Semlor är så gott, älskar kardemumma och mandel!

  Svara
  1. fikabloggen
   februari 1, 2020

   Ja, semlor är jättegott! Det är kul med alla olika varianter, men en klassisk semla är heller inte så dum 😉

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *