Veckans bulle: Sticky bun med kolasås, Mr Cake, Göteborg

Äntligen är det torsdag och dags för Veckans bulle igen! Det är en torsdagstradition vi ogärna byter bort. Tidigare i år recenserade vi en saffranskringla från Mr Cake i Göteborg och nu har det blivit dags för oss att recensera en sticky bun med kolasås från caféet. Kan det bli mer amerikanskt?
Det vi uppskattar med Mr Cake är att de alltid använder bra råvaror, och det märks även i den här bullen. Det är en rejäl bulle med mycket fyllning och glasyr. Smakerna är goda, degen är god och kolasåsen är nästintill förföriskt god. Däremot tycker vi inte riktigt att kolasås går hand i hand i kombination med en vetebulle. Är inte bullar godast när de innehåller kanel, kardemumma, mandelmassa, saffran eller vanilj? Smakerna harmoniserar inte riktigt och vi hade hellre ätit kolasåsen i kombination med ett annat bakverk.
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *