Sylvain Marron

Sylvain Marron är både en person och namnet på ett konditori i den mysiga Göteborgsstadsdelen Kungs Ladugård. Att beskriva Sylvain Marron som bara ett konditori, känns dock lite felaktigt. Butiken som fikabloggen besöker i Göteborg är framförallt ett bageri (de har även en filial på Hisingen i samma stad) med endast några få sittplatser, där det mest passande är att köpa med sig det oerhört hantverksmässiga och goda fika som serveras.

Vi på Fikabloggen tar dock och fikar på plats och även om utrymmet är litet, så har det sin charm. Större delen av butiken upptas av bageriet och vi tycker alltid att det är trevligt att få en inblick i verksamheten på det här viset. Vi hugger in på en syrlig kaka med smak av bergamott, toppad med små chokladdoppade nötter. Kakan har ett brett spann av konsistenser och den syrliga citrussmaken är oerhört bra avvägd, med precis lagom mycket choklad för att inte kännas övermäktig i mättnadsgrad.

Vi får ett fint bemötande på Sylvain Marrons och kan varmt rekommendera ett besök, lokalen är tacksamt belägen ett stenkast från både Slottsskogen och Botaniska Trädgården i Göteborg, vilket gör att vi får en stor lust att köpa med fika för en picknick i en park en varm sommardag. Fikat paketeras fint i små kartonger, som ser till synes enkla ut men det är också det som är styrkan i Sylvain Marrons genuina franska bakhantverk. Det behövs inga guldsnören eller onödigt utsmyckande, utan det räcker helt enkelt med fantastiskt god och välgjord fika som mer än väl kan stå på sina egna ben.

Betyg:

Fika: 4,5/5

Dryck: 3,5/5

Bemötande: 4/5

Miljö: 3/5

Slutgiltigt omdöme: 4/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *